vca training rotterdam

VCA training

Meer informatie 

Wat we doen...

10+

jaren ervaring 

1.000+

tevreden klanten

2500+

deelnemers

vca basis

VCA-basis (meest gekozen)

VCA basis is een veiligheidsdiploma op gebied van veilig en gezond werken en staat voor VGM Checklist Aannemers Basisveiligheid. Met het volgen van de opleiding maakt u uzelf of uw personeel bekend met de basiskennis op gebied van veilig en gezond werken. 


vca vol

VCA-vol

VCA-vol is een soort gelijke opleiding als de VCA-basis. Zij het dat deze cursus bedoeld is voor leidinggevenden die op een locatie werken waar een VCA verplicht is. Dit in tegenstelling tot de VCA-basis, deze is bedoeld voor medewerkers. 

vil vcu cursus

VIL-VCA cursus

VIL-VCU betekent letterlijk Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Deze cursus is bedoeld voor leidinggevenden bij een uitzendbureau en intercedenten.

Mocht u of uw werknemers vaak kandidaten stallen bij bedrijven waar een verplicht VCA geldt, dan bent u verplicht dat u of één van uw werknemers een dergelijke certificaat op zak heeft. 

Logisch ook gezien het feit u mede verantwoordelijk bent voor de werkplek van deze kandidaten.


vca Rotterdam

VCA-examen

Het is belangrijk om veilig en gezond te werken. Daarom heeft de overheid wetten gemaakt en richtlijnen opgesteld. Eén daarvan is de VCA cursus. Deze staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu, Checklist Aannemers. Dit is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op gebied van veiligheid en gezondheid. 

Wij bieden deze cursussen in verschillen manieren aan, namelijk:

  • VCA-examen zonder cursusdag
  • VCA-examen met cursusdag
Toolboxmeting

Toolboxmeeting

Een toolboxmeeting is een korte presentatie over een bepaald veiligheidsonderwerp. Doel hiervan is om de veiligheid binnen het bedrijf te bevorderen. Deze is, indien VCA binnen uw bedrijf verplicht is, verplicht om af te nemen.


Tijdens een toolboxmeting komen o.a. de volgende onderwerpen naar voren:


  • Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Het gebruik van gereedschap
  • Werken op hoogte
  • Orde en netheid op de bouwplaats
  • Gevaarlijke stoffen
preventiemedewerker

Preventiemedewerker

Elke werkgever is vanuit de wet verplicht een preventiemedewerker te hebben. Binnen de VCA heet dit vaak de VGM-functionaris. Deze dient voldoende deskundig te zijn. Wij zorgen ervoor dat dit wordt gerealiseerd

Overtuigd? Start vandaag nog!