Ik kom niet aan mijn eigen taken en werk toe

Staat u elke keer weer klaar voor één van uw collega’s? Wordt u omschreven als een uitstekende teamplayer? En zorgt dit ervoor dat u bijna niet aan uw eigen werk toekomt? Hoewel het natuurlijk goed voelt om een collega te zijn waar anderen op kunnen bouwen, is het niet de bedoeling dat u uzelf voorbij loopt. Voordat u het weet gaat u steeds vaker over uw eigen grenzen heen, met een burn-out tot gevolg. In dit artikel geven we u een aantal praktische tips die u kunnen helpen een fijne collega te blijven, terwijl u uw eigen werk ook nog gedaan krijgt.

Altijd collega’s helpen zorgt voor een slechtere focus

Het geeft een fijn gevoel om uw collega’s te helpen. Het geeft energie en het is leuk om te doen, vooral wanneer u het positieve effect ziet van uw bijdrage. Aan de andere kant kan het continu klaar staan voor een ander u enorm uitputten. Daarnaast komt u niet aan uw eigen werk toe en daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Uit diverse onderzoeken op het gebied van collegialiteit kwamen interessante resultaten naar voren. Hoewel het helpen van collega’s ervoor zorgt dat u in een positieve flow terecht komt, blokkeert het op termijn de voortgang van uw eigen werkzaamheden. Het effect van uitputting treedt al op na twee hulpvragen, waardoor er minder focus en daadkracht ervaren wordt en het doorzettingsvermogen vermindert. Op de lange termijn zijn deze negatieve effecten van het helpen van collega’s sterker dan het positieve en waarderende gevoel die u in het begin ervaart. Altijd maar voor iemand klaar willen staan is dus niet alleen negatief voor uw gezondheid, maar ook voor uw professionaliteit. Aan het einde heeft u alleen uzelf ermee.

werk niet afkrijgen

Bent u te collegiaal?

Een veelvoorkomend kenmerk van een professional is dat ze vooral klaar staan voor een ander. Ze zijn zeer collegiaal; het is een waarde die voor professionals zeer belangrijk is. Er is echter een grote kans dat u daar op termijn een prijs voor betaalt. Altijd maar klaar staan voor uw collega’s kost enorm veel energie en kan leiden tot overspannenheid en burn-out.

Bent u zo iemand die anderen helpen voorop stelt? En zorgt dit ervoor dat u niet aan uw eigen werk toekomt en dat u zich vaak gespannen voelt? Het is dan noodzakelijk om een nieuw beeld te creëren op het gebied van collegialiteit.

Drie manieren om op een andere manier collegiaal te zijn

Sta het toe dat u kleine vragen beantwoordt. Dit soort vragen kunt u op het moment dat ze gesteld worden beantwoorden en hoeft u verder geen onderzoek voor te doen. Heeft uw collega deze vraag echter al eerder aan u gesteld? Zeg dan: ‘Ik denk dat u het antwoord op deze vraag zelf wel weet’.

Beantwoord per dag niet meer dan één of twee grote vragen. Grote vragen zijn vragen waar u onderzoek voor moet doen of waar u langer over na moet denken. Op deze manier blijft collegialiteit leuk. Gaat u over deze limiet heen, dan is de kans groot dat het ten koste gaat van uzelf. Heeft u al twee vragen beantwoordt? Zeg dan: ‘Het lukt me vandaag niet meer om ernaar te kijken’.

Maak de keuze om niet direct te helpen, maar bijvoorbeeld pas aan het einde van de dag, als uw eigen werk klaar is. U bepaalt op deze manier zelf het moment, het zorgt ervoor dat u controle houdt over uw dag. Een burn-out ontstaat vaak, omdat professionals het gevoel hebben dat ze op het werk geen invloed kunnen uitoefenen. Door zelf het tijdstip te bepalen waarop u een ander helpt, kunt u invloed uitoefenen.

Vraagt u zelf veel om hulp?

Misschien bent u zelf wel iemand die anderen veel om hulp vraagt. Het kan natuurlijk zomaar voorkomen dat u tegen een probleem aan loopt en hiervoor de hulp van een collega nodig heeft. Dat is heel begrijpelijk. Toch kunt u veel zelf doen om te zorgen voor een goede balans in collegialiteit.

Voordat u uw vraag neerlegt bij een collega, kijk dan eerst eens of u het probleem zelf niet op kunt lossen. Wellicht kunt u het antwoord op uw vraag vinden op Google of Intranet? Misschien kunt u er eerst eens goed zelf over nadenken voordat u uw collega om hulp vraagt? Dit levert vaak al hele goede resultaten op.

Komt u er toch niet alleen uit? Dan kunt u altijd nog een collega om hulp vragen. Uw collega bepaalt echter of hij/ zij wel of niet ingaat op uw verzoek. Het kan zijn dat uw collega niet direct tijd heeft om u te helpen, omdat zijn/ haar eigen werkzaamheden belangrijker zijn. En krijgt u hulp, vergeet dan niet om uw collega hiervoor te bedanken. Laat uw collega weten dat u zijn of haar hulp waardeert en leg op korte wijze uit hoe uw probleem opgelost is dankzij de hulp van uw collega. Dit wordt nog weleens vergeten, wat er tevens toe bijdraagt dat er overspannenheid of een burn-out kan ontstaan.

Misschien interessant?

Training en coaching nodig?

Trainingscentrum Krimpenerwaard biedt in samenwerking met een aantal gerenommeerde partijen een totaalpakket aan trainingen, cursussen en coaching sessies aan. Door deze unieke samenwerking heeft u alles op één plaats, heeft u één aanspreekpunt, bespaart u een hoop tijd en kunt u zich focussen op hetgeen waar u gespecialiseerd in bent.

trainingen in omgeving Rotterdam