Hoeveel kost een BHV cursus?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening of burgerhulpverlening en het is in principe verplicht voor iedere werkgever. BHV ‘ers zorgen binnen uw organisatie voor een veilige omgeving. Een BHV ‘er heeft een BHV cursus gevolgd en doet elk jaar een herhalingscursus om het BHV certificaat te kunnen behouden. Het is belangrijk dat er in de organisatie altijd een BHV ‘er op de werkvloer aanwezig is. Een BHV ‘er weet wat hij/ zij moet doen in een noodsituatie en hoe de medewerkers en bezoekers in veiligheid gebracht moeten worden.

Is BHV verplicht?

Sinds 1994 is iedere organisatie met medewerkers verplicht om maatregelen op het gebied van bedrijfshulpverlening te treffen. Dit is weergegeven in de Arbowet. In de praktijk betekent dit dat er altijd een bedrijfshulpverlener op de werkvloer aanwezig moet zijn.

Een bedrijfshulpverlener heeft binnen de organisatie een aantal taken en verantwoordelijkheden. Hij/ zij zorgt ervoor dat u op eventuele noodsituaties en calamiteiten bent voorbereid. In de Arbowet staan de taken van de BHV ‘er omschreven:

  • Eerste hulp verlenen bij ongevallen
  • Beperken en bestrijden van brand en de gevolgen van ongevallen beperken
  • Alarmeren en evacueren van werknemers en bezoekers in noodsituaties

Het BHV diploma en de geldigheid

U heeft recht op het BHV certificaat als u een BHV cursus heeft gevolgd en het examen behaald heeft. Met het BHV certificaat kunt u laten zien dat u in staat bent om BHV taken uit te voeren. Een BHV certificaat is één jaar geldig. Wilt u het certificaat behouden, dan dient u elk jaar terug te komen voor een herhalingscursus. Het certificaat wordt vervolgens verlengd voor een jaar.

Een herhalingscursus is belangrijk, omdat het in de praktijk maar weinig voorkomt dat een BHV ‘er in actie moet komen. Tijdens de herhalingscursus worden de vaardigheden opnieuw geoefend en wordt de kennis opgefrist.

bhv kosten

Wat kost een BHV cursus?

Er worden via diverse instituten BHV cursussen aangeboden en de prijzen lopen nogal uiteen. Veel aanbieders van BHV cursussen concurreren met elkaar. Daarnaast worden er veel variaties aangeboden van BHV cursussen, bijvoorbeeld e-learning BHV, teamleider BHV, BHV basis en BHV herhaling. Ook worden er BHV cursussen aangeboden in andere talen.

Wilt u prijzen met elkaar vergelijken, hou dan ook rekening met extra kosten en of deze bij de prijs inbegrepen zijn. Denkt u dan bijvoorbeeld aan lesmateriaal, de kosten voor het examen en de BHV pas. De basis cursus BHV en de herhalingscursus BHV zijn het meest populair en bijna iedere cursus aanbieder biedt deze cursussen aan.

Omdat de markt erg concurrerend is, lopen de prijzen sterk uiteen. Gemiddeld bent u voor een BHV cursus tussen de 195 en 299 euro kwijt. Deze kosten zijn dan wel inclusief lunch, lesmateriaal, examen, etc.

Wat kost een BHV herhalingscursus?

Bij de BHV herhalingscursus lopen de prijzen van verschillende aanbieders ook sterk uiteen. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs tussen de 100 en 200 euro. Om erkend BHV ‘er te blijven dient u deze herhalingscursus elk jaar opnieuw te volgen. Bij sommige aanbieders is het mogelijk om voor een deel van de cursus een vrijstelling te krijgen als u een EHBO diploma heeft. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de herhalingscursus.

Wat zijn de kosten van het BHV examen?

Bij de meeste aanbieders zijn de prijzen van de cursus inclusief de kosten van het examen, maar het kan ook voorkomen dat deze later nog in rekening worden gebracht. Houdt u hier dus rekening mee bij het kiezen van een BHV cursus. Gemiddeld zal de prijs van het BHV examen rond de dertig euro liggen.

Misschien interessant?

BHV cursus afnemen?

Trainingscentrum Krimpenerwaard biedt in samenwerking met een aantal gerenommeerde partijen een totaalpakket aan trainingen, cursussen en coaching sessies aan. Door deze unieke samenwerking heeft u alles op één plaats, heeft u één aanspreekpunt, bespaart u een hoop tijd en kunt u zich focussen op hetgeen waar u gespecialiseerd in bent.
trainingen in omgeving Rotterdam